Olly & Ko: passie voor uniek design met een duurzame missie

Olly & Ko maakt tassen en sierkussens van oude spijkerbroeken en overhemden. Hierdoor is elk item duurzaam én uniek. Heb je een Olly & Ko in handen, dan weet je zeker dat er geen tweede van is!

Olly & Ko is een merk dat staat voor duurzaamheid, upcyclen en recyclen, maar ook voor authenticiteit en Hollandse degelijkheid. Er wordt zoveel mogelijk met gebruikte en afgedankte materialen gewerkt die anders op de afvalberg zouden zijn beland. 

Wist je dat de textielindustrie na olie de meest vervuilende industrie is? Door kleding te hergebruiken, gaan we deze vervuiling tegen en maken we de wereld een beetje mooier.


Achter de schermen

In oktober 2018 richtte ik Olly & Ko op. Wie ik ben? Ik ben Ester Versloot, 47 jaar en moeder van twee volwassen meiden. Ontwerpen en creëren doe ik al sind ik klein was. Ik keek hierbij de kunst af van mijn moeder: zij was een ware kunstenares met naald en draad. Haar specialiteit was het maken van teddyberen, van die échte met draaischijven in schouders en heupen. Prachtig! 

Zodra ik een restje stof van mijn moeder kreeg, maakte ik ervan wat in mij opkwam, zoals poppenkleertjes, knuffeltjes, lappendekens, enzovoort. Hier komt mijn hobby uit voort: iets nieuws creëren van restjes stof of oude kleding.

Een paar jaar geleden heb ik mij extra verdiept in het maken van tassen. Ik maakte het me eigen door goed te kijken en vooral door te doen. Daarnaast bleef ik ook bezig met het maken van sierkussens en andere accessoires. Het mooi om een oud kledingstuk in mijn handen te zien veranderen in iets nieuws.

Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot het label Olly & Ko. Met Olly & Ko kan ik mijn passie voor uniek design mooi combineren met een missie voor een duurzame wereld!

 

 

© 2018 - 2022 Olly & Ko | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel